Omgeving


Boerderij

De Klaproos

Natuurlijk overnachten

Te zien en te doen


Boerderij De Klaproos ligt midden in een  veelzijdig natuurgebied, omringd door

weilanden, beken, bossen, heide, moerassen en veen. Zuid Oost-Groningen is zo mooi. En voor alle duidelijkheid; aardbevingsvrij!

 

FIETSEN, WANDELEN, PAARDRIJDEN OF KANOVAREN?

 

Ontdek de schitterende omgeving tijdens heerlijke wandelingen, een tocht te paard of op de fiets.  Of wil je de  natuur vanaf het water beleven, peddelend in een kano? Voor  mensen die niet kunnen kiezen is Peddel en Pedaal een leuke optie. Van de fiets overstappen in een kano, of andersom.  Peddelen maar!

 

Hou je van een uitdagender parcours op de mountainbike? Het grootste MTB-netwerk van Nederland ligt hier  om de hoek;  200 km afwisselende routes.

 

Lees meer op de website van Natuurmonumenten of Westerwolde over de vele  mogelijkheden die het  het Dal van  de Ruiten Aa te bieden heeft.

 

Gasterij Smeerling ligt  vlakbij  Boerderij  De Klaproos. Heerlijk onthaasten vanuit een authentieke Saksische boerderij, terwijl je geniet  van natuurlijke streekgebonden gerechten bij de koffie, thee en lunch. 

 

MOET JE ZIEN!

 

Groningen. Op zo'n 50 kilometer ligt de  studentenstad Groningen.         

Een geweldig leuke bruisende stad,  waar je  uitgebreid kunt shoppen, uitgaan, eten & drinken, met een flinke dosis cultuur. Bezoek het Groninger Museum of het Nederlands  Stripmuseum  of kijk neer op de stad vanaf de Martinitoren  (bijna  100 meter).  'Er gaat niets boven Groningen.'

 

Het prachtige historische vestingdorp Bourtange, dicht tegen de Duitse grens, is een bezoek meer dan waard. In dit unieke, volledig gereconstureerde verdedingswerk waan je je  in het begin van de 18e eeuw. Geniet van de vier kleinschalige musea, de  ambachtelijke winkeltjes en de restaurants. Bourtange ligt op slechts een kwartiertje autorijden van Onstwedde.

 

Breng  een bezoek aan  Klooster Ter Apel;  een prachtig historisch bouwwerk, waar je de stilte kunt  horen. Kijk op de website naar de actuele  openingstijden, de exposities en de  evenementen.