Duurzaam & Cittaslow


Boerderij

De Klaproos

Natuurlijk overnachten

 

Genieten van het groene

en goede leven

B&B Boerderij De Klaproos is niet zomaar een B&B. Naast geweldige gastvrijheid staan we voor duurzaamheid en groen én promoten we onze prachtige regio Westerwolde. In 2020 hebben we als erkenning het Cittaslow keurmerk gekregen, uit handen van de burgemeester van Westerwolde. Waar dit voor staat? Ik citeer voor het gemak Cittaslow Westerwolde: Dit unieke keurmerk betekent een erkenning van het fijnschalige gebied waar het goed wonen, werken en leven is. Waar mensen oog en tijd voor elkaar hebben. Waar cultuurhistorisch erfgoed en plaatselijke tradities hand in hand gaan met innovatie en IT. De prachtige natuur, de grote afwisseling in landschappen met kleine gehuchten en de rijke historie maken van Westerwolde een waar ontdekgebied voor de liefhebber van het goede leven!

Waarderen van het kleine
Het waarderen van het kleine, van wat er hier om ons heen is, dat is wat ik koester. Bewuster en minder hectisch leven was voor mij ooit de drijfveer om vanuit het westen te vertrekken. Dat heb ik dan ook verankerd in de kwaliteit van De Klaproos. Dat is waar we hier voor staan. We genieten van het goede landelijke leven en de prachtige natuur. En daar laat ik jou graag van meegenieten.

Tweedehands schatten
Met mijn liefde voor tweedehands meubels en materialen draag ik actief bij aan de circulaire economie. De verbouwing van de B&B en de inrichting van de pipowagens en boerderijkamers is dan ook zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Niet alleen omdat duurzaam belangrijk is, maar vooral ook omdat ik het zelf heel erg leuk vind! Nieuwe spullen kopen, dat kan iedereen. Maar op jacht naar tweedehands schatten, van meubels tot oude deuren of vloerdelen, daar word ik heel erg blij van.

Lekkers van eigen land
Verder verbouwen we veel eigen groente, kruiden en fruit. Het Groningerlandschap heeft 9 jaar geleden bij ons een boomgaard aangelegd met 14 fruitbomen. Het zijn allemaal oude (Groningse) fruitrassen, o.a. Schone van Boskoop, Rode van Boskoop en de Notarisappel. Het biologische fruit – we kweken zonder kunstmest en pesticiden - verwerk ik voor een deel zelf, de rest bied ik te koop aan. Collega’s uit de streek maken er bijvoorbeeld heerlijke appelmoes, fruitdranken en chutneys van. Deze producten zijn o.a. te koop bij erfwinkel Westerwolds Goud. Ecologisch/biologisch tuinieren geeft ook alle ruimte aan biodiversiteit. Dus veel verschillende soorten wilde bloemen en planten, bijen, hommels, vlinders en vogels. Dat krijgen we ook vaak te horen van onze gasten, die allerlei soorten zien, die ze thuis niet hebben.

Je begrijpt het al, duurzaam verblijven, daar hoef je op Boerderij De Klaproos niets voor te doen. Daar moet je gewoon van genieten. Oh ja, we zamelen wel het afval gescheiden in. Help je ons daarbij? Dank je wel.

Wil jij ook groen genieten op Boerderij De Klaproos? Reserveer een paar nachten in een boerderijkamer of pipowagen, je bent van harte welkom!