Zangweekenden

Zangweekenden


Planning 2020


Vrijdag 10 januari - zondag 12 januari                      Beginners


Vrijdag 13 november - zondag 15 november           GevorderdenZangweekend januari 2020 (beginners)


Lekker zingen: wie wil dat nou niet? Heel veel mensen doen het, van individueel tot in een koor, van in een kroeg tot op een feestje. Er zijn ook mensen die het eigenlijk heel leuk lijkt om eens lekker met andere mensen samen te zingen, maar geen tijd hebben voor een wekelijkse bijeenkomst. Of mensen die schroom hebben.


Samen zingen tijdens een heerlijk ontspannen weekend midden in de natuur op het terrein van een boerderij met 2,7 ha grond? Dan ben je bij Boerderij De Klaproos aan het juiste adres!

Tijdens onze zangweekenden ga je met een groep van 10 á 15 mensen fijne liedjes zingen in een sfeervol verbouwde kapschuur met uitzicht over de weilanden. Het repertoire bestaat overwegend uit bekende popliedjes (popclassics). Daarnaast kunnen uitstapjes gemaakt worden naar bijvoorbeeld canons, volksliederen en musicalnummers. Na een dag vol muziek (en natuur) nog wat zingen en napraten bij het kampvuur en je verbazen over de schitterende sterrenhemel! Een zangweekend staat helemaal in het teken staat van ontspanning in en rond onze boerderij.


Dit zangweekend is bedoeld voor mensen met enthousiasme, maar slechts geringe zangervaring. Tijdens de workshops leer je al doende meer over muziek en zingen. Het zingen gebeurt onder de inspirerende leiding van ervaren muziekdocent en –pedagoog Rob Brunekreeft. Zijn manier van werken is laagdrempelig, speels, enthousiasmerend en met humor. Al snel zijn we heerlijk muziek met elkaar aan het maken, met pianobegeleiding van Rob.


Je hoeft geen noten te kunnen lezen: we zingen veelal aan de hand van de teksten. Het materiaal wordt in een map aangeboden en het is mogelijk om van tevoren wensen aan te geven m.b.t. het repertoire. Naast het instuderen van de liedjes zal Rob bij iedere workshop enige aandacht besteden aan stemvormingsaspecten als houding, ademhaling, articulatie en resonans. Veelal zingen we in deze groep eenstemmig, maar afhankelijk van de mogelijkheden van de groep kunnen we ook twee- of driestemmig zingen.


Het muzikale weekend wordt afgesloten met een presentatie van de mooiste nummers. Deze nummers nemen we ter plekke op. Na afloop van het weekend krijg je de opnames toegestuurd, zodat je nog eens kunt nagenieten (en meezingen).

Programma


Vrijdag

Vanaf 17.00 uur aankomst, soep en broodjes en salade
Kennismaking, informatie over het weekend
Half uur samen zingen

Zaterdag

  8.30 -   9.30    Ontbijtbuffet in de kapschuur
10.00 - 11.30    Workshop zingen
11.30 - 12.30    Ontspanning; bijv. wandelen, fietsen, kanovaren (in de zomer), Bourtange 
12.30 - 13.15    Lunchbuffet
13.15 - 15.00    Ontspanning
15.00 - 16.30    Workshop zingen
18.00                Dinerbuffet
20.00                Zingen bij kampvuur (als het weer het toelaat)


Zondag

  8.30 -   9.30    Ontbijtbuffet
10.00 - 11.30    Workshop zingen

11.30 - 12.30    Ontspanning; bijv. wandelen, fietsen, kanovaren (in de zomer), Bourtange
12.30 - 13.15    Lunchbuffet

13.15 - 15.00    Ontspanning
15.00 - 16.00    Zingen & opnemen “Highlights”
16.00 - 17.00    Napraten en afronden onder het genot van een drankje
17.00                Vertrek 


Accommodaties overnachting

Pipowagen Elsebein  2 persoonsbed, uitschuifbaar tot twee losse bedden
 

Pipowagen Lidewei*   2 persoonsbed
 

Boerderijkamer Korenbloem 2 persoonsbed, uitschuifbaar tot twee losse bedden
 

Boerderijkamer Zwanebloem  2 persoonsbed, uitschuifbaar tot twee losse bedden

Let op: Overnachten in de pipowagens is mogelijk van maart tot november. Van november tot maart kan alleen overnacht worden in de 2 boerderijkamers. Naar wens kan een aantal van de deelnemers bij collega-accommodaties in de buurt worden ondergebracht.


Tarief 

 

Het tarief geldt voor het zangweekend inclusief maaltijden en water, koffie/thee en melk/karnemelk, de zangworkshops, 2 overnachtingen en zangopnames. Exclusief eventuele fiets- of kanohuur en overige drankjes.


€ 240,00 per persoon


*bij overnachting in pipowagen Lidewei door 1 persoon geldt een meerprijs van € 30,-


 

 Wil je meer weten of je aanmelden? Neem contact met ons op.